Hvad bør du vide som leder?

En af de vigtigste faktorer i den forbindelse er viden om førstehjælp. Hvis ulykken er ude, kan hurtig og korrekt førstehjælp være afgørende for at redde liv og mindske skader. I denne artikel vil vi se nærmere på førstehjælpskurser i København, og hvad de kan tilbyde.

De forskellige typer kurser

Der er flere forskellige typer førstehjælpskurser at vælge imellem, og det kan være en god ide at vælge kurser, der passer til virksomhedens risici og behov. Førstehjælpskurser kan tilpasses forskellige brancher og virksomheder, og det kan derfor være en god ide at undersøge mulighederne og finde det kurser, der er mest relevante.

De fleste førstehjælpskurser beskæftiger sig med hjerte-lunge-redning og håndtering af bevidstløse, men det kan også være en god ide at ligge fokus på håndtering af brud, forstuvninger og blødninger. Derudover kan der være fokus på psykisk førstehjælp, såsom hvordan man håndterer krisesituationer og hjælper ofre for traumer.

Fordele ved førstehjælpskurser

Der er mange fordele ved at tage førstehjælpskurser. En af de største fordele er, at medarbejdere, der har viden om førstehjælp, kan agere hurtigere og mere effektivt i nødsituationer. Derudover kan det give medarbejdere tryghed og øget sikkerhed i deres arbejde, da de ved, hvad de skal gøre i tilfælde af ulykker, og ligeledes ved deres kollegaer er med til at passe på dem.

Et godt førstehjælpskursus kan også have en positiv indvirkning på virksomhedens omdømme, da det viser, at virksomheden tager ansvar for medarbejdernes sikkerhed og trivsel. Dette kan øge tilliden og loyaliteten fra medarbejdere og kunder.

Derudover kan der også være økonomiske fordele ved at tage førstehjælpskurser. En ulykke kan være kostbar for virksomheden, hvis det betyder, at en medarbejder skal sygemeldes. En ulykke på arbejdspladsen berører heller ikke kun den tilskadekomne medarbejder, men berører typisk også en stor medarbejdergruppe, der efterfølgende også kan sygemeldes.

Der kan derfor være stor fordel i at klæde sine medarbejdere bedst muligt på med førstehjælpsuddannelse, så de derved kan agerer hurtigt og effektivt i en nødsituation.

Find det rette kursus

Der er flere forskellige steder i København, hvor man kan tage førstehjælpskurser, og det kan være en god ide at undersøge sine muligheder og vælge det kursus, der passer bedst til ens behov. Nogle kurser vil være bevisgivende og derved anerkendt i hele Danmark, hvorved andre måske er mere skræddersyet til den enkelte virksomheds behov, og derved ikke bevisgivende. Det er også vigtigt at finde et kursus, der har kvalificerede og erfarne instruktører, der kan give en god undervisning og træning.

Førstehjælp er en vigtig faktor i arbejdsmiljøet og sikkerheden for medarbejderne, og førstehjælpskurser i København kan give medarbejderne de nødvendige kompetencer og viden. Ved at tage førstehjælpskurser kan virksomheder øge sikkerheden og trygheden for medarbejderne, reducere risikoen for ulykker og skader, og vise ansvarlighed og omsorg for medarbejderne.

Læs hvad APNO kan tilbyde din virksomhed under vores kursuskatalog.

FAQ

Hvad er et bevisgivende førstehjælpskursus?

For at et førstehjælpskursus skal være bevisgivende, skal det være udstedt i samarbejde med Dansk Førstehjælpsråd (DFR). DFR laver de nationale guidelines til førstehjælpsuddannelse, og er kurset afholdt i samarbejde med DFR, vil beviset derfor være anderkendt i hele Danmark.

Behøver et førstehjælpskursus være bevisgivende?

Hvis i som virksomhed ønsker et førstehjælpskursus, hvor medarbejdernes læring er i fokus, så er det ikke afgørende, at der medfølger et bevis. Et bevis i samarbejde med DFR er kun nødvendigt, hvis medarbejderne eller lederen skal dokumenterer førstehjælpskurset overfor relevant myndighed.

Hvad er et skræddersyet førstehjælpskursus?

Et skræddersyet førstehjælpskursus er et kursus, som vi sammensætter efter jeres behov. Ud fra jeres præmisser laver vi en vurdering af jeres virksomheds førstehjælpsbehov, og sammensætter et kursus skræddersyet til jer. Disse kurser kan være mere læringsfyldte, da de kun fokuserer på relevant undervisning. Eftersom disse kurser er skræddersyet til jer, er der derfor ikke udstedt i samarbejde med DFR, og denne undervisning vil derfor ikke være bevisgivende, men dette ændre intet på læringen fra dagen.

Hvordan ved jeg hvilket kursus, som jeg skal vælge?

Et godt sted at starte er at kigge under vores kursuskatalog. Her vil kurserne være opdelt i basisuddannelse, funktionsuddannelse og skræddersyet kurser. Basisuddannelserne indeholder basiselementerne, hvor funktionsuddannelserne er overbygningen på basisuddannelserne. Vi står altid klar til at hjælpe med en uforpligtende rådgivning.

Denne artikel er skrevet af:

Læs flere af vores blogindlæg

Kurser hos APNO

Leder du efter et kvalificeret førstehjælpskursus til din virksomhed? Hos APNO er vi specialiserede i at levere førstehjælpskurser til virksomheder.

Læs mere